30.3 C
Hong Kong
星期六, 七月 22, 2017
OPBeauty 【人靚心地仲靚!】沈月似足...

【人靚心地仲靚!】沈月似足媽咪邱淑貞 為慈善出心又出力

1163
0
分享
邱淑貞大女沈月近來頻頻上鏡,因為人越大,越有媽咪嘅影子,一樣咁靚。上個星期仲見到沈月同一位高大男友人結伴行ifc。

沈月除咗自己消遣,親身探訪貧困地區做慈善,最近首次公開參與慈善活動,同梁詠琪(GiGi)、鄭希怡(Yumiko)、余慕蓮及柳俊江等人為Montblanc同國兒童基金會(UNICEF)合作嘅活動影相,分享佢哋對書寫及教育學習嘅理念。

沈月話喺媽咪邱淑貞身上學到感恩嘅心,細個已經親身探訪貧困地區,4歲已經將利是錢捐俾UNICEF,仲將柯德莉夏萍嘅格言視為座右銘。

“For beautiful eyes, look for the good in others; for beautiful lips, speak only words of kindness; and for poise, walk with the knowledge that you are never alone.”(想要有美麗的眼睛,你就要多看別人的好;想要有美麗的嘴唇,你就要多說好話;想要顯得優雅而有自信,就要知到你從來都不是孤單一人。)

至於同樣係人母嘅Yumiko同GiGi,就話要以身作則,教愛女們無私、分享同珍惜,再回饋社會。

 

 

(蘋果日報)

 

留下一個答复

請輸入留這
請輸入名字

喜歡我們的文章嗎?按個讚吧!

關 閉 視 窗

(180)