OP娛樂 【台上講講下感動落淚】真喺...

【台上講講下感動落淚】真喺好sweet好溫馨﹗

6401
0
分享


藝人龔慈恩與17歲女兒林愷鈴(Ashley)出席英皇珠寶呈獻母親節「珍.愛」活動,在台上談到母女情時,Ashley指母親即使熱愛演戲,但為了栽培她放棄自己幕前工作,講到感動落淚。受訪時,龔慈恩指女兒雖然是個笑喊容易的人,但個性強韌,對於女兒在台上感性落淚,坦言感到驚訝。

記者指Ashley情感多易入戲,問到會否入行當演員?Ashley表示:「我係個玩藝術嘅人,我鍾意創作,我相信創作唔係單方面就滿足,所以可能電影或電視劇都會參與,正如媽咪都唔係得媽咪一個身份,同時係我朋友同老師,好支持我去試唔同嘢。」

問到會否到外國升讀大學?Ashley說:「想留喺香港,離唔開屋企。(可以訓練獨立!)我平時唔係咁,我其實係個好獨立、有主見嘅人,屋企令我感到好溫暖,想留喺佢哋身邊。」龔慈恩亦表示自己未必經常在港,故非常珍惜每次相聚的機會。
(東方日報 / 蘋果日報)

林愷鈴 / 龔慈恩 / 母女

留下一個答复

請輸入留這
請輸入名字