31.3 C
Hong Kong
星期五, 八月 18, 2017
OP娛樂 【魔童好有愛心!】靚靚:會...

【魔童好有愛心!】靚靚:會盡量滿足仔仔願望

36
0
分享
藝人袁詠儀(靚靚)於銅鑼灣出席慈善活動,她在台上提到若仔仔有願望想達成會盡量滿足,又指早前曾帶一位患有急性腎病的內地小童到主題樂園玩,仔仔笑指她:「媽咪你唔識同小朋友玩㗎,帶埋我去啦。」靚靚喜見仔仔的確變身成大哥哥,陪小朋友吃自助餐又照顧對方。

受訪時,靚靚表示教仔仔做善事十分有用,亦覺得十分感動,亦指仔仔有問她為何不帶他前來現場,她笑謂因有記者在場故不方便,她透露仔仔會不時主動問起該小朋友的情況,主動要到醫院探望。

盡量滿足仔仔願望

靚靚謂會盡量滿足仔仔的願望,至於可有願望是她未能達到?她說:「有,佢想見國際巨星,例如羅拔唐尼,咁我咪話我哋工作範疇唔一樣,佢又問我識唔識成龍,佢想見!」更笑指仔仔最近想見球星美斯,C朗等人,又想在暑假到巴塞隆那玩。

靚靚又指仔仔想在生日時請同學到家中開生日會,她說:「佢哋嚟到就踢波,我就似保安咁企喺度,佢叫我不如返入房!」 至於仔仔可想要入行?靚靚謂:「好彩冇,佢問我點解行紅地氈唔帶埋佢去,咁我就話唔係個個都可以行。(唔畀佢行?)邊有得唔畀,我媽媽唔畀我入我都入咗啦,不過佢就冇話要入,同埋要畀佢知入娛圈唔係咁易。」

 

 

(on.cc東網)

留下一個答复

請輸入留這
請輸入名字

喜歡我們的文章嗎?按個讚吧!

關 閉 視 窗

(23)