OP新聞 【觀塘雙料自殺案】TVB藝...

【觀塘雙料自殺案】TVB藝人PO哀文悼好友:接受唔到!

9324
0
分享

日前,觀塘工業中心2期一名青年疑為情所困,墮樓身亡,而案中的事主卻是TVB藝人魏焌皓相識十多年的舊友。

在《不懂撒嬌的女人》中飾演「MALL姐」其中一位下屬的魏焌皓,今早突然在IG發文:「劉星…點解你連跳落樓嘅勇氣都有 ,但係就冇勇氣去生存…點解唔開心唔搵我地出黎傾訴..小學一畢業就識你 識左十幾年…你就咁就走左去…你媽咪點算…我真係接受唔到喱個事實…..希望你係另一個世界真係搵到你要嘅解脫..」。

男事主26歲姓劉,懷疑他登上於大廈天台位置,先以膠袋冚頭,再吸入氦氣,之後一躍而下。男事主倒臥在2期及3期之間的平台,證實當場死亡。警員到場調查時,於天台檢獲屬於男事主的背包、氦氣樽、香煙、紙皮及膠袋等物品 ,惟未有檢獲遺書。警員仍在調查男事主墮樓原因,初步調查相信事件沒有可疑。據了解,事主因感情問題不開心。

 

(INSTAGRAM)

留下一個答复

請輸入留這
請輸入名字