17.9 C
Hong Kong
星期二, 十二月 12, 2017
OP娛樂 【沒有《撒嬌》的日子】Go...

【沒有《撒嬌》的日子】Gordon再爆金句

4860
0
分享
《不懂撒嬌的女人》已播映大結局,沒有《撒嬌》的第6天,掛念Saving與Cherry?還是回味Mall姐與Gordon的甜蜜蜜?自從Cherry與Saving一別被網民鬧爆是「極品港女」,Mall姐與Gordon這對同甘共苦是網民最愛。會否有《不懂》系列是後話,Mall姐與Gordon有愛的延續。雪糕品牌拍攝宣傳片,Mall姐與Gordon卿卿我我食甜筒,Sweet爆!

Gordon講過「我愛你」的5字愛情金句「請你管住我」後,再來冧爆新金句,溫柔問Mall姐:「讓妳定係養妳先?」。從此女人的無論是「抺茶、朱古力或杏仁」,男人就是「呍呢拿」,他們是Perfect Match!

宣傳片中Mall姐與Gordon在廚房食雪糕,Mall姐問:「你仲記唔記得細個嗰陣我哋鍾意喺公司後樓梯鬥快食雪糕?」Gordon說每次也是Mall姐贏,她甚麼也要鬥又要贏,因為她沒有安全感。Mall姐說現在有安全感了,Gordon話因為有他在身邊…

Mall姐說:「有冇發覺我哋同支甜筒好似。我就係抺茶雪糕甜中帶甘,你呢…你係似幼滑嘅呍呢拿雪糕 對我溫柔又包容 原來我哋先至係Perfect Match。」

Gordon說:「其實抹茶加呍呢拿係好味嘅!不過,我又覺得濃郁嘅朱古力好SWEET喎, 加埋都係好Match。」Mall姐先下手為強,說只有兩人最Match,以後不准其他女人出現。Gordon又說:「我就係知道自己好無定力,所以先至同你講,請你管住我…無論你係抺茶,朱古力或杏仁都好,總之我呢個呍呢拿永遠都喺你身邊做Perfect Match。」Gordon在Mall姐臉印下抺茶雪糕的綠色唇印,Mall姐要鬥快食甜筒但命令Gordon要讓她。他攬著Mall姐問:「讓妳定養妳先?」Mall姐冧爆答:「都好」

好掛住晚晚追《不懂撒嬌的女人》的日子啊!現在只剩下食呍呢拿配抺茶、朱古力雪糕頂癮…

 

 

(明報)

 

留下一個答复

請輸入留這
請輸入名字

喜歡我們的文章嗎?按個讚吧!

關 閉 視 窗

(1)